Sosyal Medya

Coğrafyamız

Erbil, PYD’nin yabancı savaşçılarını gözaltına aldı

Kuzey Irak’ta Erbil yönetimine bağlı Duhok Asayişi, PYD ile IŞİD’e karşı savaşan 6 yabancıyı gözaltına aldı. ‘Şeytan’ lakaplı Kanadalı Kennedy, gözaltına alınmalarının siyasi olduğunu söylerken, Erbil yönetimi, “Sınırlarımız ihlal edildiği için gözaltı yaptık” açıklaması yaptı.



Irak ile Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaÅŸmak için PeÅŸmerge ve PYD’ye katılan 6 yabancı savaşçı Duhok’ta gözaltına alındı. ‘Åžeytan’ lakaplı Kanadalı eski asker Michael Kennedy, 2 Alman ve 3 ABD’li Erbil’e gönderildi. Bu kiÅŸilerin yaklaşık 6 ay PeÅŸmerge saflarında, daha sonra terör örgütü PYD ile beraber IŞİD’e karşı savaÅŸtığı öğrenildi. Gözaltı iÅŸlemini uygulayan Duhok AsayiÅŸi, 6 yabancı savaşçının, vizelerinin bitmesi nedeniyle gözaltına alındığını bildirdi. Ancak Kanadalı Michael Kennedy, durumun farklı olduÄŸunu savundu ve PYD ile Kuzey Irak yönetimi arasında siyasi anlaÅŸmazlıktan dolayı gözaltına alındıklarını öne sürdü.

Rûdaw’a konuÅŸan ve isminin açıklanmasını istemeyen Duhok AsayiÅŸi’nden bir yetkili ise, olayın arkasında hiçbir siyasi neden olmadığını, bu kiÅŸilerin daha önce uyarılmalarına raÄŸmen Kürdistan Bölgesi sınırlarını ihlal ettiÄŸini söyledi. Michael Kennedy, 13 yıl Kanada Deniz Kuvetleri Komutanlığı’nda görev aldı. Ailesinde birçok kiÅŸi radikal örgütlerle mücadelede yer alan Kennedy’nin aÄŸabeyi, Afganistan’da Taliban’a yönelik operasyonda yaÅŸamını yitirmiÅŸ. Serbest bırakılan Kennedy, yeni yılı ailesiyle geçirmek için Kanada’ya döndü. 2 Alman da serbest bırakılırken, 3 Amerikalı’nın halen gözaltında olduÄŸu öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.